Начало Бокс Застреляха професионален боксьор след семеен скандал

Застреляха професионален боксьор след семеен скандал

Застреляха професионален боксьор след семеен скандал
0

Исая Джоунс (28г.) – професионален боксьор от Детройт, е бил застрелян вчера и е починал. Причината е семеен скандал, а главен заподозрян е неговият брат.

Джоунс е боксьор от средна категория, с актив от 9 победи и 7 загуби. През 2016-а година печели един от най-престижните аматьорски турнири в света „Златни ръкавици“.

Младият боксьор се е бил във вечери организирани от TopRank и Matchroom. Треньорът му Рошън Джоунс (бел.авт. – без роднинска връзка с боксьора) написа няколко думи за прощаване:

„Той никога не отказваше битки, а всяка, която приемаше, залозите бяха против него. Той имаше голямо сърце и кураж за да ги приеме. Можеше да поеме по по-лесния път и просто да изгради безпогрешен актив. Нека мислите ни да са със семейството му!“

Рошън Джоунс обаче не скри и притесненията си за живота и здравето на своя боксьор, като сподели, че неведнъж го е молил да се изнесе от Детройт, за да е в безопасност и да може да се съсредоточи изцяло върху кариерата си.

„Бях разтревожен за него“ написа Рошън. „Когато живееш в бедност, фрустрацията е много по-висока. По-лесно е да побеснееш.“

По време на трагичния случай, Исая Джоунс е бил в подготвителен лагер за следващия си двубой.