Начало Бокс 14-годишен пропътува 80 километра, за да тича заедно с Тайсън Фюри (ВИДЕО)

14-годишен пропътува 80 километра, за да тича заедно с Тайсън Фюри (ВИДЕО)

14-годишен пропътува 80 километра, за да тича заедно с Тайсън Фюри (ВИДЕО)
0

Звездите на спорта са големи атлети не само заради постиженията на ринга или на терена, а и защото успяват да намерят време и да отдадат нужното внимание на своите фенове. Особено когато те са деца или юноши.

Световният шампион на WBC в тежка категория Тайсън Фюри не един и два пъти се е доказвал като човек с голямо сърце и неслучайно е боготворен от британските фенове, а и от голяма част от привържениците на бокса по цял свят.

Една случка от последните дни показа отново колко голяма може да е любовта на подрастващите към техните спортни идоли.

„Краля на циганите“ получи неочаквана компания за традиционния си сутрешен крос, а именно 14-годишен негов почитател. Пресли Пенингтън, който пътува 80 километра със своите родители до Морекамб, пренощува в миниван в близост до имението на Фюри, за среща с героя си.

Родителите на младежа обясняват, че Пресли почти не е спал, а когато на сутринта е срещнал Тайсън, без да се замисли го е попитал дали може да потича с него.

Развълнуваният малчуган не пропуска да запечати джогинга с Фюри, а след това споделя следното:

„Хората казват, че не е хубаво да се срещаш с идолите си, но Тайсън е човек с невероятен характер. Имам и двете му книги. Борбата му за ментално и психическо здраве ме вдъхновява и ми дава сили“, казва тийнейджърът.

„Успях да потичам с него малко, но адреналинът ме държеше още дълго след това“, допълва Пресли.