Начало Бокс Подиграват Мейуедър заради промо клип с Насукава (ВИДЕО)

Подиграват Мейуедър заради промо клип с Насукава (ВИДЕО)

Подиграват Мейуедър заради промо клип с Насукава (ВИДЕО)
0

Боксовата легенда Флойд Мейуедър-младши продължава да става за смях покрай предстоящия си мач срещу японския кикбоксьор Теншин Насукава. Двамата ще се боксират навръх Нова година – 31 декември, в Япония. Световният шампион на пет дивизии ще получи 9-цифрена сума за участието си в определяното по-скоро като шоу събитие.

Официалният промо клип за сблъсъка Мейуедър – Насукава вече се завъртя и предизвика много подигравки и смях. Феновете на бойните спортове не спират да го осмиват в социалните мрежи.

Самият Мейуедър казва, че прави всичко това за забление. Неговият противник обаче е решил да се докаже пред японската публика. „Девет минути забава. Аз съм в развлекателния бизнес“, казва боксьорът, който счупи всякакви рекорди по време на своята кариера.  „Бих искал да направя голямо впечатление. Искам да накарам цялата бойна общественост, цялата страна и целия свят, да се вълнуват за тази битка“, далеч по-сериозно заявява японският кикбоксьор.

Мачът  между двамата е приятелски, а правилата са следните:

  1.  Двубоят ще е в полусредна категория – 66.6 кг
  2. Три рунда по три минути
  3. Боксови правила
  4. Без съдии
  5. Боксови ръкавици по 8 унции на Rizin
  6. Резултатът от срещата няма да се записва в официалните активи на двамата.

 

Приятелският мач ще бъде част от бойната картата на събитието „Rizin 14“, като един от главните двубои ще бъде между шампионите Дариън Колдуел и Киоджи Хоригучи.