Начало ММА Джон Джоунс получи лиценз и ще участва в UFC 232

Джон Джоунс получи лиценз и ще участва в UFC 232

Джон Джоунс получи лиценз и ще участва в UFC 232
1

Официално Джон Джоунс се завръща в играта. Бившият ММА шампион в лека тежка категория получи отново лиценз да се състезава. Това се случи след заседание на Калифорнийската щатска атлетическа комисия (CSAC), провело се вчера и на което бе разгледан случая му.

Считаният за един от най-добрите ММА бойци от новата ера даде положителен допинг тест през месец юли 2017 г. за анаболния стероид туринабол. През месец февруари тази година CSAC гласува анонимно и спря правата му. Освен това американският боец бе глобен с 205 000 долара.

Адвокатите на 30-годишният Джоунс пробваха да възстановят лиценза му, тъй като за американеца предстои важен мач. Той трябва да участва в UFC 232 срещу дългогодишния си съперник Александър Густафсон. Двубоят е насрочен за 29-ти декември в Лас Вегас, Невада.

Правата но Джоунс обаче са само временно възстановени. Той трябва да докаже, че се е променил. Освен допълнителни допинг тестове, на които ще бъде подлаган, Калифорнийската щатска атлетическа комисия реши той да положи обществено полезен труд. Американският боец ще работи по младежки програми в гимназиите „Грейси Бара“ в Анахайм и Албакърки през първото тримесечие на 2019 г.

Джон Джоунс неведнъж е забърквал името си в неприятности и проблеми. А това беше втората му положителна допинг проба. През 2016-а той изтърпя едногодишно наказание, след като в кръвта му бяха открити следи от анти-естрогенни препарати. Оправданието на Джоунс тогава бе, че това е в следствие на приемане на хапче за подобряване на сексуалното му представяне.

тагове: