Начало Бокс Зауерланд иска да организира Юбенк-младши срещу Кел Брук

Зауерланд иска да организира Юбенк-младши срещу Кел Брук

Зауерланд иска да организира Юбенк-младши срещу Кел Брук
0

Интересен изцяло британски двубой е на път да бъде реализиран от промоутърскта къща Зауерланд.

Това заяви Кале Зауерланд, който иска да противопостави бившия шампион на IBF в полусредна категория Кел Брук срещу Крис Юбенк-младши.

twitter.com

„Това е мач, който може да се проведе само с фенове, защото предизвиква огромен интерес“, заяви германският промоутър.

„Хората казват, че подобен мач е невъзможен, защото Кел Брук е друга категория. Но той се е показал като човек, котйо успешно слиза или качва, така че не виждам защо да не пробваме.

„Със сигурност ще направим оферта за лятото, като за целта ще трябва да видим дали двубой с подобен заряд не трябва да е на стадион, което ще донесе и повече финанси“, допълни Кале Зауерланд.

Кариерата на 31-годишния Юбенк-младши преминава в средна и супер средна категория, докато Брук се бие в по-ниските полусредна и супер полусредна. В действителност категорията не би била проблем за осъществяването на подобна среща, която със сигурност ще генерира огромен интерес във Великобритания.

Крис Юбенк-младши подписа със Зауерланд в началото на 2021 г. Британецът не се е бил от февруари 2019-та, когато победи Мат Коробов чрез технически нокаут. 34-годишният Брук пък не се е качвал на ринга от миналия ноември, когато бе прегазен от Терънс Крауфорд.