Начало Бокс Завоевателят се готви да отправи послание
0

Завоевателят се готви да отправи послание

Завоевателят се готви да отправи послание
0

Олимпийският шампион от Рио 2016 в тежка категория Тони Йока (10-0) ще се опита да отправи послание към най-големите имена в бокса. 29-годишният французин ще се изправи в петък вечер на централния корт на комплекса „Ролан Гарос” в Париж срещу Петар Милас (15-0).

Златният медалист се оплака, че водещите в дивизията не искат да се изправят срещу него, докато не стане официален претендент. В същото време пък, боксьорите около него в ранглистата се страхували за битка, за да не изпаднат назад в класацията при поражение.

Милас е много добър боксьор, има отлични умения за тежка категория, сменя от обратен към традиционен гард. Не е голям удряч, но вкарва страхотни комбинации. Победа над него ще ме постави в добра позиция. Целта е зрелищен нокаут”, коментира Йока.

„Завоевателят” обяви, че иска да се бие с Джо Джойс, когото победи на олимпийския финал преди 5 години. Омръзна ми да боксирам с момчета, които са зад мен. Искам битка с Топ 10. Искам Джойс, но той избра Такам, защото знаеше, че ще спечели. Чака да срещне Джошуа, но Антъни няма време за него, защото се цели във Фюри. Всичко е политика”, жалва се французинът.