Начало Бокс Жан към Уайлдър: Хайде да се бием!

Жан към Уайлдър: Хайде да се бием!

Жан към Уайлдър: Хайде да се бием!
0

Временният шампион на WBO в тежка категория Жилей Жан (26-1-1, 21 KO), ще се завърне на ринга на 8 март – той ще се боксира в Рияд (Саудитска Арабия) като част от шоуто между Антъни Джошуа и Франсис Нгану.

Възможно е опонентът на китаеца да бъде бившият шампион на WBC, американският нокаутьор Дионтей Уайлдър (43-3-1, 42 KO), който наскоро беше сразен от Джоузеф Паркър (б.р.: припомнете си как във видеото долу). Ако не беше тази загуба, щяхме да видим Бронзовия бомбардировач срещу Ей Джей, но нещата рязко се промениха след знаменитата гала на 23 декември.

Дионтей Уайлдър и Жилей Жан ще подгряват Антъни Джошуа срещу Франсис Нгану?

В интервю за Boxing News Джан потвърди, че опция за битка с Уайлдър наистина се обмисля: „Не мога да ви гарантирам, че двубоят със сигурност ще се състои. Няма как да дам 100% гаранция. Говорих с моя екип… Искам да отдам заслуженото на Уайлдър. Отличен боец. Олимпийски медалист, автор на много незабравими нокаути. Бих приветствал тази битка с отворени обятия. Мисля, че ще бъде огромен успех за бокса. Какво има да мислиш, Дионтей? Хайде да го направим!„.