Начало Бокс Жилей Жан: Тайсън Фюри е позор за бокса

Жилей Жан: Тайсън Фюри е позор за бокса

Жилей Жан: Тайсън Фюри е позор за бокса
0

Жилей Жан изненадващо се нахвърли срещу Тайсън Фюри в навечерието на собствения му мач-реванш срещу Джо Джойс, като го нарече „позор“. Причината е, че „Циганския крал“ отхвърли възможността да се боксира с Антъни Джошуа и Олександър Усик, а вместо това предпочете срещата с Франсис Нгану.

Тайсън Фюри избегна Джошуа и Усик. Предпочете да се бие с човек, който никога не е влизал на ринга преди. За мен Тайсън Фюри е позор за бокса. Срамота“, каза „Големия взрив“ пред Evening Standard.

Фюри стана обект на широко негодувание в боксовите среди, след като се постара да пренесе преговорите с украинеца за безспорната титла в тежка категория на територията на социалните мрежи, а след това принуди „Ей Джей“ да избере друг път към възраждането си с поставянето на нереалистични условия.

Жан от своя страна бе готов да се бие с Фюри веднага след успеха си над Джойс през април, когато стана междинен шампион на WBO, но „Джъгърнаут“ провали тези му намерения, като активира клаузата за реванш на 23 септември.