Начало ММА Лазар Тодев ще спори за титлата на Oktagon след впечатляващ събмишън над Валисон Карвальо

Лазар Тодев ще спори за титлата на Oktagon след впечатляващ събмишън над Валисон Карвальо

Лазар Тодев ще спори за титлата на Oktagon след впечатляващ събмишън над Валисон Карвальо
0

Лазар Тодев постигна една от най-впечатляващите си победи в смесените бойни изкуства, отказвайки Валисон Карвальо с ключ на глезена в последните секунди от първия рунд на сблъсъка им в тежка категория от основната карта на Oktagon 45 в Прага.

Началото на срещата бе нестандартно, защото и двамата сякаш отказваха да влязат в размяна, а българинът демонстрира самоувереност и помаха на бразилеца, за да го приближи.

Последва тактическо надлъгване, в което Лазар нанесе няколко добри удара с десния крак, за да нарани видимо Валисон. Това предразположи последвалата ситуация, а именно опит за тейкдаун от Карвальо, който бе защитен прекрасно от Тодев и след известно търкаляне и боричкане нашето момче стартира своя „граунд-енд-паунд“. Южноамериканецът опита да се защити с ритници, но така постави левия си крак в ръцете на българина и миг по-късно видяхме ключ на глезена и вик в агония от бразилеца миг преди да чуем гонга за почивката.

Лазар Тодев призна след боя, че ще се надява на мач за титлата в тежка категория, но му предстои разговор с организаторите, за да реши своето бъдеще в една от най-големите вериги за смесени бойни изкуства в Европа и света.