Начало Бокс Жоел Арате: Нашите боксьори вече всяват респект на ринга
0

Жоел Арате: Нашите боксьори вече всяват респект на ринга

Жоел Арате: Нашите боксьори вече всяват респект на ринга
0

България вече респектира съперниците си на ринга. Това заяви старши треньорът на националния ни отбор по бокс за мъже Жоел Арате след завръщането на тима от Пореч. В Хърватия нашите спечелиха 4 медала от Европейското първенство при 22-годишните – злато на Радослав Росенов (60 кг), сребро на Рами Киуан (75 кг) и два бронза на Ергюнал Себахтин (48 кг) и Николай Маринов (57 кг).

„Смятам, че се представиха много добре. Ясен Радев (54 кг) и Кристиян Николов (80 кг) също бяха много близо до медал, губейки на 1/4-финалите. Доволен съм, защото всички дадоха максимума на ринга. Важно е да се отбележи, че другите държави вече изпитват респект към България. Треньорите идват и ни поздравяват, искат да организираме заедно лагери“, констатира Арате.

Той отчете и развитието на Радослав Росенов и Рами Киуан. „Рами спечели финала с хърватина. Но около този мач имаше много напрежение, домакините го преместиха от следобедната сесия за последен във вечерта. Рами даде всичко от себе си и смятам, че спечели втория и третия рунд. Той расте с всеки изминал мач. Радо Росенов – боксира се отлично, върви много добре и се развива. След Купа „Странджа“, сега спечели злато и на този турнир, а вярвам, че е сред фаворитите за титлата на Европейското първенство през май месец в Армения“, каза още специалистът.

aiba

Относно Европейското първенство за мъже след два месеца, той заяви: „Имаме добър отбор за Армения – Даниел Асенов, Хавиер Ибаниес, Кирил Русинов, Радо Панталеев, Йордан Ернандес, заедно с тези момчета, които боксираха сега, сформираме много хубав състав. Оптимист съм, защото виждам, че има развитие. Благодаря на ръководството на федерацията, че продължава да прави всичко, което искаме, за да вървим напред“.