Начало Бокс Росенов атакува пръв от българите днес медалите на Европейското в Будва
0

Росенов атакува пръв от българите днес медалите на Европейското в Будва

Росенов атакува пръв от българите днес медалите на Европейското в Будва
0

Радослав Росенов ще бъде първият българин, който може да спечели медал от Европейското първенство по бокс за младежи в Будва, Черна гора. Общо шестима наши таланти ще се изявят днес на ринга, като националът ни при 60-килограмовите ще открие родната програма. Той ще се изправи срещу грузинеца Саба Ткебучава. Мачът им е шести в програмата на ринг А, която стартира от 15:00 часа. Очаква се той да започне около 16:15 часа.

Веднага след неговия край, на ринг Б ще се качи Красимир Джуров. В категория до 63.5 килограма той ще боксира на 1/4-финал с Мацвей Давидо от Беларус. Срещата се очаква да започне около 16:30 часа. Половин час по-късно своето участие трябва да стартира и Георги Стоянов. В категория до 80 килограма той ще се изправи срещу Антон Виноградов от Естония.

Около 17:15 часа, отново на ринг А ще боксира и Уилиам Чолов. Звездата ни при 75-килограмовите ще мери сили за място на полуфинал с Антонио Грабич от Хърватия. Последен в следобедната сесия ще се изяви Кирил Борисов. В категория над 92 килограма около 18:15 часа националът ни ще срещне Месич Алия от Босна и Херцеговина.

Шестият ни участник на 1/4-финалната фаза ще се изяви във вечерната сесия, която започва в 19:00 часа. На ринг Б Даниел Кирилов ще боксира при 57-килограмовите с Марсел Урсу от Молдова. Срещата е четвърта в програмата и се очаква да стартира около 19:45 часа.