Начало ММА Масвидал пледира „невинен“
0

Масвидал пледира „невинен“

Масвидал пледира „невинен“
0

Хорхе Масвидал пледира „невинен“ по обвиненията, които му бяха отправени след нападението над Колби Ковингтън. Двамата бивши съотборници и някогашни добри приятели се сбиха в ресторант в Маями в началото на седмицата. Те спретнаха меле, което доведе до избит зъб и счупен часовник „Ролекс“, на стойност 90 хиляди долара за Ковингтън.

До ескалацията на напрежението се стигна, след като на 5 март те се изправиха един срещу друг в октагона на UFC. Колби спечели със съдийско решение, но очакванията този двубой да сложи точка на дългогодишните им закани и размяна на обиди, не се оправдаха. Вместо това те продължиха да се заяждат в последващите дни. В словесната престрелка бяха замесени и членове на семействата на двамата, за да дойде и сбиването им в Маями.

В резултат на всичко това, Масвидал посрещна обвинения за нападение с висока дързост и нанасяне на имуществени вреди. Той бе пуснат под гаранция от 15 хиляди долара. Ако бъде признат за виновен, законът в Маями сочи, че Масвидал може да отнесе до 15 години затвор и/или 10 хиляди долара глоба. Това е така, тъй като побоят е считан за престъпление от втора степен в САЩ.

Той самият пледира „невинен“ и е поискал делото да се разглежда от жури и съдебни заседатели. Следващото заседание на магистратите по казуса ще бъде на 21 април.

Снимка: БТА