Начало Бокс Борислав Бояджиев: Радо Росенов е истински боец
0

Борислав Бояджиев: Радо Росенов е истински боец

Борислав Бояджиев: Радо Росенов е истински боец
0

Старши треньорът на националния ни отбор за младежи и личен наставник на Радослав Росенов – Борислав Бояджиев се изказа ласкаво за 18-годишния ни боксьор. Талантът продължава да трупа победи на ринга при мъжете, като спечели Купа „Странджа“, а в сряда ликува и със златен медал на Европейското първенство при 22-годишните.

На фона на тези резултати, Бояджиев е оптимист, че младокът няма да се възгордее и ще продължи да работи усърдно, както го е правил досега.

„Радослав Росенов върви във възходяща линия, отнася се сериозно, и към състезанията, и към подготовката. Важно е да се каже, че другите треньори, нашите колеги, също виждат това, защото ни поздравяват за постигнатото и за бокса, който той играе. Гърци, турци, румънци, испанци… Всички се изказват със суперлативи за него“, анализира развитието му Бояджиев.

Относно евентуално „вирване на носа“, той заяви: „Опасно е да не прегори, но аз го познавам много добре, доста години сме заедно и го виждам, че е достатъчно зрял, макар и на тази крехка възраст, знае как да контролира емоцията и как да постъпи във всеки един момент, за да се съхрани. Знае какви трудности го очакват, че няма да му е леко. Но той си е боец, манталитетът му е такъв. Готов е да се подготви добре и да се справи“.

Бояджиев коментира и предстоящото Европейско първенство за младежи, което ще се проведе в София през април. „Имаме 10 много добри и обещаващи момчета. Надявам се да се представим на необходимото високо равнище. Виждам, че успехите на батковците, влияят позитивно на отбора и момчетата са мотивирани да дадат най-доброто от себе си. Предстои ни съвместен лагер с боксьори от Украйна, чакаме да дойдат Румъния и Германия. Това е следващата вълна медалисти“.