Начало Бокс Жоел Арате: През 2022 година ще разгърнем потенциала си
0

Жоел Арате: През 2022 година ще разгърнем потенциала си

Жоел Арате: През 2022 година ще разгърнем потенциала си
0

Мъжкият ни национален отбор по бокс ще се събере на 10 януари за първия си лагер за новата година. Главният треньор Жоел Арате ще стартира подготовка в София, като ще започне занимания в залата на „Дианабад“. Седмица по-късно боксьорите ще се преместят на „Белмекен“. Именно там те ще продължат заниманията си по пътя към първия голям турнир за 2022 година – Купа „Странджа“.

„Стартираме новата година с оптимизъм. Предстои ни доста натоварен сезон, откъм състезания, което е радващо за всички. През февруари е „Странджа“, през март е Европейското първенство за мъже до 22 години, а май месец е Европейското първенство за мъже в Армения. Много турнири през първата половина на годината, в които съм убеден, че националите ни ще разгърнат потенциала си“, каза за сайта на БФ Бокс Жоел Арате.

Той е оптимист и по още една линия – навлизането при мъжете на по-младите ни боксьори, които постигнаха отлични резултати при младежите през миналата година. „Конкуренцията в националния отбор се увеличава. Започваме нов олимпийски цикъл, с поглед към Париж 2024. Имаме по две момчета на всяка категория, които могат да участвам на всеки турнир, а това разбира се само може да ни радва. Никой не може да се счита за сигурен титуляр, младите настъпват и ще имат своя шанс“, каза още Арате.

Радослав Росенов и Уилиам Чолов ще са от новата вълна боксьори в мъжкия ни национален отбор