Начало Граплинг Българин си спечели място на престижно граплинг събитие

Българин си спечели място на престижно граплинг събитие

Българин си спечели място на престижно граплинг събитие
0

Българският състезател по граплинг и бразилско джу-джицу, Стефан Петров, си гарантира място в събитие на една от най-елитните професионални граплинг организации в света – Polaris. Състезателят на Fight Club Bully Team победи трима съперници  на тепиха в Кардиф, Уелс на 14.09.2019 г. , като в първите си две схватки той надделя над съперниците си с единодушно съдийско решение, а в третата си борба успя да откаже своя съперник с усукващ ключ на крака – „Heel hook“.

Родният талант, който провежда подготовката си в една от най-елитните граплинг школи в Европа (10th Planet Hooligans, Лондон) разкри за Boec.bg, че възможността да вземе участие в квалификационния турнир е дошла в последния момент, когато негов съотботник е претърпял контузия. Българският боец без да се замисля приел предизвикателството и заел мястото на пострадалия, въпреки че трябвало да мери сили с мъже, които имат над 15 килограма преимущество над него. 

Петров ще се изправи срещу опитния ирландец Шейн Фишман в подгряващите двубои на следващото събитие на един от най-престижните граплинг форуми. Датата на следващото събитие на Polaris не е обявена, но може да следите всичко най-интересно от турнирите, които събират най-добрите граплъри в света тук.

Ето и част от една от битките на Стефан през отминалата събота:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.