Начало Граплинг България има европейски шампион по жиу жицу

България има европейски шампион по жиу жицу

България има европейски шампион по жиу жицу
0

Стилиян Георгиев от Боен клуб „Левски София/Абсолюто“ стана европейски шампион по жиу жицу в португалската столица Лисабон. Той триумфира в категория до 94 килограма и развя гордо знамето на България.

Титла от първенството спечели и Мартин Иванов в категория перо. Той се състезава за гръцкия клуб Zentih BJJ. Съотборникът му Николай Атанасов пък се окичи с бронз в категория петел.

В свръхтежка категория Александър Александров спечели също бронзов медал.

„Посвещавам тази победа на семейството си – на съпругата ми и моят син, на моите приятели и не на последно място моят треньор!

Тренер ( Nikolov Konstantin ) благодаря ти, че повярва и се бори с мен до края! За това, че не се пестеше в нито един миг, че често пренебрегваше семейството си заради мен, че намери начин и ни доведе тук ! Поклон !

Ако имах възможност бих разделил медала на много малки парченца и бих дал по едно на хората около мен! На Daniella Ilieva, Daniel Evgeniev, Nikolay Tsokov, Boris Tonev, Dimitar Ordzhanov, Ivaylo Pavlov и Mira Krusteva за това, че бяха най-бурната агитка в цялата зала!

Благодаря на всички за поздравленията и нека всички знаят, че в България се раждат силни мъже !“, написа след успеха Георгиев във Фейсбук.