Начало Граплинг Български бойци с успехи на тепиха в Сърбия

Български бойци с успехи на тепиха в Сърбия

Български бойци с успехи на тепиха в Сърбия
0

Български състезатели по бразилско джу-джицу представиха страната ни по отличен начин на турнир в Ниш, Сърбия. 

Бойци от пет различни български клуба участваха в седмото издание на отворения турнир по бразилско джу-джицу в съседна Сърбия, който се проведе на 29.02 (събота). Състезателите ни успяха да завоюват медали в дивизиите за мъже, жени, юноши и ветерани в различните категории по килограми и колани.

Представителите на СК „Бойни спортове Монтана“ се пребориха за 3 златни, 3 сребърни и 2 бронзови медала. Един от най-изявените ни граплъри, който е част от този отбор, Даниел Стоянов, успя да си гарантира титлата в неговата теглова дивизия и в абсолютната дивизия при лилавите колани. 

С 4 златни, 2 сребърни и 3 бронзови медали се окичиха и състезателите на столичния „Боен Клуб Левски София“, които също си осигурха медали от абсолютните категории при различните колани. Друг софийски клуб, „Twisted Jiu-Jitsu“ успя да прибере в България 5 златни, 2 сребърни и 7 бронзови медала.

Състезателите на „Боен Клуб Левски София“ преди началото на турнира

С двама участници и два медала могат да се похвалят и „GF Team Bulgaria“. Те спечелиха златен и бронзоз медал. Габриел Горанов бе единственият, който представи „Open Mat BJJ“, но и той се добра до медалите. В категория до 82 кг. при сините колани той си гарантира бронзово отличие.

Представители на СК „Бойни Спортове Монтана“ и „Open Mat BJJ“ на второ и трето място

В преборванията участваха над 200 състезатели от Сърбия, България и Северна Македония.

Състезатели на „Боен Клуб Левски София“ и „Twisted Jiu-Jitsu“ на почетната стълбичка
Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".