Начало Граплинг Четири медала за България от „Белград Мастърс“

Четири медала за България от „Белград Мастърс“

Четири медала за България от „Белград Мастърс“
0

Български състезатели по бразилско жиу жицу и граплинг завоюваха четири медала от отворения международен турнир „Белград Мастърс“. Бойците ни се окичиха с един златен и три сребърни медала след оспорвани битки, които се проведоха на 30.05 в сръбската столица Белград.

Първенец при мъжете до 88 килограма със сини колани стана състезателят на „Боен Клуб Левски София“ Димитър Орджанов. Той записа четири победи, като не допусна нито една точка по пътя си към златото и отбеляза един събмишън. Неговият съотборник Борис Тонев достигна до финала в категория до 76 килограма при мъжете с лилави колани, но там допусна поражение от представител на домакините с 3-1 точки.

Димитър Орджанов на най-високото стъпало на почетната стълбичка

Състезателката на столичнич клуб „Total BJJ“ Виолета Ангелова завоюва два сребърни медала от турнира. Поради липса на участници в категория „перо“, тя трябваше да мери сили с опонентки, които имаха солидно преимущество в личното тегло, но въпреки това не допусна да бъде съборена на земята, или точки за опонентките и в партер. Тя остстъпи на финалите в абсолютните категории със съдийски решения.

Четвъртият български представител на турнира Георги Гуцалски (Боен Клуб Левски София) записа две победи и две поражения в дивизиите до 88 кг. и „абсолютна“ при белите колани.

Турнирът прие над 200 състезатели от 7 държави.