Начало Граплинг Двама българи с победи в дебютен граплинг турнир (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двама българи с победи в дебютен граплинг турнир (ВИДЕО+СНИМКИ)

Двама българи с победи в дебютен граплинг турнир (ВИДЕО+СНИМКИ)
0

Българи и французи премериха сили в първия по рода си турнир „SUBMISSION ONLY SUPERFIGHTS„. Събитието се проведе в столичната зала FAST и бе част от програмата на тредиционния летен лагер на „Bulgarian Top Team“.

Бойната карта предложи 10 международни дуела, като идеята бе българите да се противопоставят срещу французите. Повече победи накрая обаче имаше на сметката на гостите, сред които имаше и бойци от Гърция. Шампиони станаха Етан Форес, Беноа Бланш, Беноа Сейнт-Денис, Ян Лисе, Арис Пападополус, Димитриус Маргаритопоулус, Александра Текана и Морган Чариер. Българите, които ликуваха с крайния успех, бяха Александър Янков и Антон Янчев.

Всички срещи бяха проведени по правилник Submission ONLY, в който няма точкова система, а победител се излъчва само при предаване на един от бойците или съдийско решение. Почти всички мачове завършиха с атрактивни ключове, което допринесе за голямото зрелище на турнира.

„Благодарение на всички страхотни български бойци, момчетата и момичетата на „Bulgarian Top Team“ от Франция, както и приятелите ни от Гърция успяхме да сътворим истински празник на граплинга и бойните спортове в един невиждан формат за България „, споделиха организаторите Ангел Караиванив, Любомир Геджев и Гийом Пелтиер.

Събитието беше подкрепено от много приятели на спорта, които осигуриха награди, бонуси и плакети за участниците.

Паричен бонус за събмишън на вечерта грабна  Димитриус Маргатополус, а за мач на вечерта бе определен единственият с дамско присъствие – Анис Бергамини и Александра Текана. На всички шампиони бяха раздадени пакети с протеинови смутита, хранителни добавки и рекламни фанелки.

Организаторите споделиха пе всичкп е минало гладко и без контузии.

„Вярваме, че съвсем скоро ще повторим събитието с още по-атрактивни срещи и по-голямо зрелище!“, допълват те.