Начало Борба Евелина Николова: Още не съм решила за Световното
0

Евелина Николова: Още не съм решила за Световното

Евелина Николова: Още не съм решила за Световното
0

Един от героите за България от Олимпийските игри в Токио – Евелина Николова заяви, че все още не е взела решение дали ще участва на Световното първенство по борба. 28-годишната ни носителка на бронзово отличие в категория до 57 килограма сподели пред Sportal.bg, че ще прецени относно своето включване в следващите няколко дни.

“Медал от Олимпийски игри е върхът на спортната кариера и мечтата на всеки спортист. За мен лично този медал е много трудно извоюван, но съм щастлива, че е факт. Може би, ако бях станала олимпийска шампионка, щях да се откажа. Не знам. Наистина е много тежък пътят, по който вървим. Ще дам всичко от себе си и ще преследвам златото в Париж 2024″, сподели Николова.

И допълни относно шампионата на планетата: „Колкото до световното, засега планът е да почивам. Ще видим, може и да участвам на Световното. Няколко дни със сигурност ще си дам почивка. Малко на море, зависи. След това се връщаме в залата и лека полека ще се готвим за следващите състезания”, коментира Николова.

Световното първенство ще се проведе в Осло, Норвегия от 2 до 10 октомври. Предварителните заявки за него трябва да бъдат подадени до 20 август, като има възможност и за по-късна промяна. На този етап се очаква България да бъде представена от другите две състезателки от Игрите в Токио, които не спечелиха медали – Миглена Селишка и Мими Христова. По-вероятно е Евелина и Тайбе Юсеин, която също грабна бронз, да пропуснат първенството.

LAP.BG