Начало Борба „Бронзовите” Тайбе и Евелина може да пропуснат Световното
0

„Бронзовите” Тайбе и Евелина може да пропуснат Световното

„Бронзовите” Тайбе и Евелина може да пропуснат Световното
0

Бронзовите медалистки от борцовия турнир на Олимпийските игри в Токио – Евелина Николова и Тайбе Юсеин по всяка вероятност няма да вземат участие на Световното първенство в Осло. Шампионатът в норвежката столица ще се проведе от 2 до 10 октомври.

По думите на техния треньор Петър Касабов, двете ще получат почивка след тежкия олимпийски цикъл, през който преминаха. Николова спечели бронз в категория до 57 килограма, а Юсеин направи това при 62-килограмовите на Игрите в Токио. Така българската борба за пръв път се върна с две отличия при дамите от най-големия спортен форум на планетата.

„По всяка вероятност двечките ще получат почивка. Смятам, че ще е напълно заслужена. Нека да минат емоциите да починат и после ще продължим с пълна сила. Затова сме отбор, имаме достатъчно силни състезателки, които да участват. Има момичета, които не бяха на Олимпийските игри, но са готови да се борят за медали от Световното първенство”, коментира в Пресклуб „България” Петър Касабов.

Президентът на родната федерация Христо Маринов пък допълни, че поставя отлична оценка на жените, добра на свободната борба и незадоволителна на класическия стил. В Токио Георги Вангелов (57 кг) остана на една победа от бронзово отличие, като се нареди пети в свободния стил. Кирил Милов (97 кг) зае осмо място при класиците, а Айк Мнацаканян (77 кг) отпадна още на старта, като разочарова с представянето си.

„Тепърва ще се съберем ръководството на федерацията, за да обсъдим случилото се в Токио. Няма да бързаме сега с решения относно промени в националните отбори. Нека минат емоциите и с хладни глави да преценим”, каза Маринов.