Начало ММА Хабиб: Съдията спаси Конър, щях да го убия!
0

Хабиб: Съдията спаси Конър, щях да го убия!

Хабиб: Съдията спаси Конър, щях да го убия!
0

Бившият световен шампион в лека категория на UFC Хабиб Нурмагомедов е убеден, че съдията в октагона е спасил Конър Макгрегър от сигурна смърт. „Орела” надви „Ноториъс” със задушаваща хватка през октомври 2018 година. Двубоят премина изключително емоционално, а след неговия край настана меле, както в клетката, така и извън нея.

Според Хабиб, вратът на ирландеца дори е изпукал и единствено намесата на Хърб Дийн е предотвратила по-сериозни последици за Конър.

„Всички видяхте какво стана. Махнете Хърб Дийн от картинката и ще видите, че реално аз можех да го убия. И най-вероятно щях да го направя. Човек наистина може да умре от подобна хватка”, коментира Нурмагомедов.

Двамата с Макгрегър са в отколешна война, която продължава и в момента, с разменени реплики по социалните мрежи. Това накара дагестанецът да се върне към въпросната им битка.

„Човек съвсем спокойно може да умре от този захват. Ако ми позволят да ти направя хватката зад сцените, ще усетиш за какво става въпрос. Когато някой прави това от 30 години, то се превръща като студено оръжие. Ако нямаше съдия какво щеше да се случи? Дийн ми махна ръцете от него, иначе може би сега нямаше да си говорим така”, каза още Нурмагомедов.

Снимка: БТА