Начало Граплинг Джон Джоунс си заслужи нов колан

Джон Джоунс си заслужи нов колан

Джон Джоунс си заслужи нов колан
0

Шампионът в полутежка категория на UFC Джон Джоунс бе повишен в степен в бразилското джу-джицу от неговия треньор Роберто Аленкар. В социалните мрежи се появи снимка на хегемона при 93-килограмовите, на която той е облечен в традиционното кимоно за това бойно изкуство и се е препасал с лилав колан.

Лилавият колан е на крачка преди заветния черен в бразилското джу-джицу. По-високата степен и последно стъпало преди майсторския пояс е с по-тъмен цвят – кафяв. Счита се, че са нужни около 10 години за практикуващите, за да достигнат до черен колан в това бойно изкуство.

Джоунс, който е професионален боец от 2008 г. насам е доказвал неведнъж събмишън уменията си в клетката. Той има 6 победи в Октагона чрез отказващи техники, като може би най-знаменитите му са тези срещу носителите на черни пояси в БЖЖ – Лиото Мачида и Витор Белфорт.

Друга битка, която доказа уменията на шампиона на земя се случи преди 2 години. Тогава „Боунс“ разреши спора си с Дан Хендерсън в клетката, но по правилата на граплинга на събитието „Submission Underground: 2“.

Вижте част от уменията на земя на Джоунс:

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.