Начало ММА Джоунс не впечатли, но запази титлата

Джоунс не впечатли, но запази титлата

Джоунс не впечатли, но запази титлата
0

Джон Джоунс (25-1) запази титлата на UFC в лека тежка категория, макар и „Боунс“ да не изигра един от най-запомнящите си мачове.

Джоунс и Сантош (21-7) изиграха силно тактически двубой, без да влизат в излишни рискове. Първите два рунда отидоха на сметката на бразилеца, но за негово съжаление, „Марета“ контузи лявото си коляно при един опит за лоу-кик и до края на мача движението на Сантош не бе същото.

В крайна сметка съдиите отсъдиха 48-47, 48-47 и 47-48 в полза на 31-годишния американец.

youtube.com

След края на мача, и двамата бяха изнесени от Октагона с помощта на хората от ъгъла им.

Рунд 1

И двамата бойци започнаха с обратен гард, като и Джоунс, и Сантос не предприемаха излизшни действия. Сантош разчита предимно на силните си ритници, като на няколко пъти Джоунс показа добра защита и накара Сантош да увисне. Джоунс е заел центъра на Октагона и притиска Сантош, но бразилецът успява да вкара точни попадения с ръце всеки път, когато Джоунс скъси дистанцията.Рунда завърши с опит за бек-кик от страна на американеца, но противника му също показа добра защита и наведе в глава в точния момент.

Рунд 2

Джон отново заема центъра на ринга, като при първата по-удобна ситуация Сантош  нанесе добра комбинация с ръце, но Джоунс излезе жив и здрав. Тиаго не спира да обръща гарда си, но като че ли бразилецът получи контузия при един от лоу-киковете си. Джоунс все още изчакваше, пускайки далеч по-малко дуари от обичайното. И точно тогава американецът избухна с мощен кик в главата на Сантош, но бразилецът успя бързо да се изправи и да отблъсне шампиона. Сантош на свой ред отвърна с брилянтен ляв хай-кик в главата на Джоунс, който постоянно търси да финтира.

Рунд 3

Отново спокойно начало на рунда. Бърза размяна на лоу-кикове, след известно време в дистанция нещата избухнаха. Сантош пласира две силни крошета, но „Боунс“ му отвърна с летящо коляно. И двамата обратно в стойка, като Джоунс отново е в центъра на клетката. Сантош пробва пореден хай-кик, но загуби баланс и се подхлъзна, а при изправянето си от земята, Джон му нанесе добър лакът в главата, пускайки кръв от челото на южноамериканеца.

Рунд 4

Перфектно начало на рунда за Сантош, който вкара добър ритник в крака на Джоунс, последван от хубава боксова комбинация. Пореден опит за бек-кик на Джоунс, но Тиаго пак избяга. Отново дебнене и от двамата. Силен лоу-кик на Джоунс, който търси да пласира в десния крак на Сантош.

Рунд 5

Поредна боксова комбинация за Сантош, без проблеми за Джоунс. Силно ляво кроше и ляв кик за Сантош, Джоунс продължава да изчаква. Пореден хубав ритник в десния крак на бразилеца, Джоунс търси да нанесе летящо коляно, Сантош контирара с още една комбинация в главата на „Боунс“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.