Начало Видео Нунеш добави нов шампионски скалп към колекцията си (ВИДЕО)

Нунеш добави нов шампионски скалп към колекцията си (ВИДЕО)

Нунеш добави нов шампионски скалп към колекцията си (ВИДЕО)
0

Аманда Нунеш (18-4) записа 9-та поредна победа в UFC, побеждавайки бившата шампионка в категория петел Холи Холм (12-5) в главното подгряващо събитие на UFC 239.

„Лъвицата“ впечатли за пореден път, нокаутирайки 37-годишната си противничка минута преди края на първия рунд, запазвайки титлата си в категория петел.

И двете започнаха пасивно срещата, дебнейки се за грешки и изчаквайки своя момент. Изненадващо, „Дъщерята на пастора“ не пробва нито един от добре познатите ни хайкикове и също толкова изненадващо, движението на Холм също не бе на познатото ниво.

Бразилската шампионка в две категории направи един успешен тейкдаун, но Холм набързо се изправи. Малко след това американката пробва десен ритник, но Нунеш бе скъсила достатъчно дистанцията, за да пласира чудовищен десен хайкик в главата на Холи. 31-годишната южноамериканка последва тежкия си ритник с няколко крошета в главата на Холм, преди реферът на двубоя да се намеси и да узакони победата.

Това бе четвърта успешна защита на Нунеш на пояса ѝ в тази дивизия, който тя спечели през 2016-та.

А „огърлицата“ на Нунеш стана още по-впечатляваща – Валентина Шевченко, Миеша Тейт, Ронда Раузи, Ракел Пенингтон, Крис Сайборг и Холи Холм.