Начало ММА Нунеш намекна за оттегляне през 2019-та

Нунеш намекна за оттегляне през 2019-та

Нунеш намекна за оттегляне през 2019-та
0

Настоящата шампионка на UFC в категориите петел и перо – Аманда Нунеш (17-4) разкри, че сериозно обмисля възможността да се оттегли от професионалния свят на смесените бойни изкуства през 2019 г.

„Лъвицата“ обаче си остави вратата за още един голям мач. Става въпрос за дългоочаквания сблъсък между нея и бившата шампионка в категория петел – Холи Холм (12-4).

Преди време самата Холм сподели, че с удоволствие би се изправила срещу настоящата доминантна сила при жените, а пък и преди седмица двубоят ѝ с Аспен Лад бе отменен без никакви видими прични.

Това действие на UFC наля още повече бензин в огъня и нищо чудно в най-скоро време да бъде обявен двубоят между 30-годишната бразилка и 37-годишната американка.

„Холи е единствената шампионка, срещу която не съм се изправяла, така че среща с нея ми звучи доста логично“, сподели Нунеш, която в последната си битка победи Крис Сайборг.

„Просто чакам да ми се обадят и да ми предложат мача. Надявам се това да се случи тази седмица. Ще съм много щастлива, ако с Холи се бием в Бразилия. Ще бъде супер за кариерата ми.

Кой знае, след това може и да се откажа. Ще видим.

Поглеждайки дивизията, Холи е последният ми голям мач. Вече постигнах всичко, което желаех. Майка ми вече ме помоли да се песнионирам. Мислех последната ми среща да бъде „Сайборг“. Сега вече съм на върха в две категории, няма какво повече да доказвам.

От финансова гледна точка се справям добре, щастлива съм и сега просто искам да се наслаждавам на живота“, бяха част от думите на Нунеш.