Начало Граплинг Първото Източноевропейско първенство по граплинг се проведе в София

Първото Източноевропейско първенство по граплинг се проведе в София

Първото Източноевропейско първенство по граплинг се проведе в София
0

„Pitbulls Matside“ стана отборен шампион на Източноевропейското първенство по граплинг на EEBJJF (Eastern European Brazilian Jiu Jitsu Federation). Първото издание на надпреварата се проведе в събота в София, а специално за нея дойде президентът на федерацията Джуниър Асунцао, както и председателят на съдийската комисия Каталин Влад от Румъния.

Второто място при отборите зае „Tiger Sport“, а на трето остана „Рио Граплинг“.

Състезанието се проведе в една от залите на стадион „Локомотив“ и премина при изключително голям интерес, като участие взеха близо 200 бойци от четири държави – България, Румъния, Чехия и Узбекистан. Сред българските състезатели бяха някой от най-добрите ни представители по бразилско джу джицу и граплинг – Кристиан Попов, Веселин Дуков, Владислав Кънчев, Теодор Николов, Мартин Стоичков и др.

Състезанието бе в два формата – с кимона (БЖЖ) и без (граплинг). Освен това имаше разделение на нивата и колани, съответно за Ги (кимона) и Но Ги (без кимона).

Европейскията шампион по БЖЖ Теодор Николов-Бореца спечели безапелационно категория 66 кг напреднали и категория 66 кг лилави колани.

Изненадата на турнира поднесе Мартин Стоичков, който успя да задуши във финала на 72 кг фаворита Веселин Дуков. Трети остана Емил Незиров.

Калин Рангелов категорично спечели категория 78 кг напреднали с две бързи победи със събмишън.

Известният български ММА боец Владислав Кънчев спечели категория 84 кг с две много динамични победи.

Във финалът на абсолютна категория при професионалистите за пореден  път се срещнаха Кристиан Попов и Веселин Дуков, като Попов успя да спечели за малко повече от 9 минути с отказване, за разлика от миналогодишната им среща продължила над 50 минути.

Състезанието премина в приятелска атмосфера и зрителите имаха възможност да наблюдават динамичен граплинг и джу джицу.

EEBJJF е член на Sport Jiu Jitsu Federation (SJJF) и до края на годината планира да направи още едно състезание на територията на България. Президентът на организацията – Джуниър Асунцао, е бивш UFC боец, към момента един от топ треньорите по ММА в САЩ, носител на черен колан по БЖЖ (3-ти дан).

Всички резултати от първото издание на Източноевропейското първенство по граплинг на EEBJJF може да видите ТУК.

В неделя, 17-ти февруари, може да гледате специалното интервю на Джуниър Асунцао за „BOEC.BG“ от 19:00 ч. в ефира на теливизия Bulgaria ON AIR.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.