Начало Граплинг Създадоха „Алея на славата“ за ММА и БЖЖ легенди

Създадоха „Алея на славата“ за ММА и БЖЖ легенди

Създадоха „Алея на славата“ за ММА и БЖЖ легенди
0

Бразилският град Рио де Жанейро вече има своята „Алея на славата“.  Тя бе открита в чест на ММА бойци и състезатели по бразислко джу джицу, които са славили Бразилия и Рио.

Проектът за алеята е иницииран ор Марсело Арар, градски съветник и черен колан по БЖЖ. В началото на алеята седи надпис „Град на бойните изкуства“. Сред имената, които присъстват са и тези на японците Джигоро Кано и Митсуйо Маеда, които са се считат за основоположниците на джудо и джу джицу.

Над 60 имена присъстват на алеята, сред които и тези на бивши и настоящи шампиони на UFC като Андерсън Силва, Аманда Нунеш, Витор Белфорт, Педро Ризо, Жозе Алдо, Лиото Мачида, Джуниор Дос Сантос, Тиаго Сантос и няколко членове на фамилията Грейси.

„Много съм щастлив. Правителството най-сетне обръща внимание на бойните изкуства. Рио е бойната столица на света. Тук фамилията Грейси е развила бразилското джу джицу и го е предала на света“, заяви Арар при откриването на алеята.

 

 

Boris Tonev Многократен шампион на национални и международни шампионати по бразилско джу-джицу за мъже и юноши. Шампион по бокс за юноши. Студент във Факултета по журналистика и масова комуникация към СУ "Св. Климент Охридски".