Начало ГОРЕЩО Мохамед Али слушал музика в колата си още през 60-те (СНИМКА)
0

Мохамед Али слушал музика в колата си още през 60-те (СНИМКА)

Мохамед Али слушал музика в колата си още през 60-те (СНИМКА)
0

Мохамед Али е разполагал с немислима за времето си екстра, в разцвета на своята кариера.

Непобедим на ринга, неподражаем в живота и неповторим на улицата – великият боксьор е бил ценител и на добрите автомобили, преди болестта на Паркинсон да го превърне от шофьор в пътник.

Големият шампион, който бе погребан миналата седмица, е обичал да парадира с уникални коли. Така, както по-късно го правят неговите наследници като Майк Тайсън и Флойд Мейуедър.

Перлата в автомобилната колекция на Мохамед Али е златен Mercedes 220 S от 1959 г. Лимузината е украсена с 270 скъпоценни камъка и диаманти, а с 24-каратово злато са покрити решетката, броните, дръжките, бутоните и скоростният лост в купето. Този Benz от т.нар. понтонен модел е бил подарък за боксьора, който го притежава за кратко и го продава на търг през 80-те години за 1,5 млн. долара, а средствата предоставя на фондация за подпомагане на гладуващите по света.

Като типичен успял американец Али притежава няколко лъскави кадилака, в един от които инсталирал грамофон, за да слуша любимите си плочи. Боксьорът е имал и Rolls-Royce, а често е бил ангажиран и за рекламно лице на чужди марки.

За кратко той се впуска и в автомобилната търговия, но претърпява провал като посредник на арабски шейх за поръчката на коли от бразилската марка Puma за Саудитска Арабия. Парите на шейха са блокирани заради съмнителни сделки и неплатени данъци и цялата сделка на стойност 36 милиона долара пропада. И не се появява планираният автомобил Puma със стъклопластова каросерия, боксеров двигател VW Beetle и името на Мохамед Али в емблемата.

Източник: „Труд“

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.