Начало Карате 8 медала спечелиха родни каратисти на турнир в Сърбия

8 медала спечелиха родни каратисти на турнир в Сърбия

8 медала спечелиха родни каратисти на турнир в Сърбия
0

Надпреварата събра над 600 участници от 4 държави

Каратистите на КК „Спартак-Плевен“ спечелиха 8 медала на международен турнир в Лесковац, Сърбия, съобщи за БТА треньорът Милена Кирниколова.

Плевенският карате клуб участва с 9 каратисти в надпреварата, които завоюваха 2 златни, 1 сребърен и 5 бронзови медала.

Габриел Рупчански и Иван Димитров взеха златото в дисциплината отборно „кумите“ при юношите до 17 години. Шампионка е й Мирела Йолова. Състезателката на плевенския клуб ликува с първото място в дисциплината „ката“ при девойките до 20 г.

Страхотно се представи най-малкият участник – Евгени Лазаров, който е само на 6 години. Той се класира на 2 място в дисциплината „кумите“ и на 3 място в дисциплината „ката“ при момчета, родени след 2013 г.

С медали от Сърбия се завърнаха и Александър Иванов (7 г. момчета), Йоан Тонов (10 г. момчета) и Максимилиан Рупчански (12-13 г. юноши в дисциплината „ката“).

„Първият старт за сезона винаги е труден, но пък поучителен. Виждаме грешки, поправяме ги и продължаваме напред. Оценката ми за представянето е добра, предвид многото боледуващи състезатели и дългата грипна ваканция, която прекъсна процеса за 10 дни. Мобилизацията на състезателите ни на този турнир беше отлична, въпреки трудностите в подготовката“ , сподели треньорката на състезателите Милена Кирниколова.

Международният турнир „Ippon cup“, който се състоя в Лесквац, Сърбия, се провежда по правилника на WKF.

Снимка: plevenutre.bg

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.