Начало Карате Международен турнир по карате ще се проведе в неделя

Международен турнир по карате ще се проведе в неделя

Международен турнир по карате ще се проведе в неделя
0

Надпреварата се провежда за осма поредна година.

Утре ще се състои международния турнир по карате за деца за купа „Ронин“, оповестиха от topsport.bg. Състезанието започва в 10.00 часа в спортна зала „Христо Ботев“. Участниците са на възраст между 7 и 14 години, като те ще се състезават в дисциплините „кумите“ и „ката“.

„Турнирът вече е със сериозна история и се утвърди като едно от най-силните състезания за годината. Хитът този път ще бъде демонстрация на „семейна ката“. Деца и родители, дядовци и внучета ще показват уменията си в бойното изкуство. За първи път ще бъдат включени и нови дисциплини – „отборна ката“ и „макивара“ за най-малките. Също за първи път се очаква освен състезатели да има и съдии от Северна Македония и Сърбия“, сподели Илиян Мечков, председател на КК „Ронин 11“.

В турнира ще вземат участие над 350 каратеки от 5 държави. Тази година те ще се състезават под мотото на проекта – „Карате – толерантност в спорта, мъдрост в живота“.

Организатор на събитието е едноименният клуб, а партньор за трета поредна година е Столична община, чрез проекта „Програма за развитие на детско-юношеския спорт за 2019 г.“.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.