Начало Карате България с девет състезатели на Световното първенство по карате

България с девет състезатели на Световното първенство по карате

България с девет състезатели на Световното първенство по карате
0

Девет състезатели ще представят България на Световно първенство по карате в Братислава тази седмица.

Шампионатът на света, с рекорден брой участници (2300 състезатели от 40 държави от 5 континента) ще се проведе от 20 до 23 юни, а българите заминават на 19 юни с пълен отбор и амбиции за медали.

Водач на групата е президентът на спортен клуб „Максима“ и представителните отбори Николай Михайлов, а другият треньор е Силвия Йорданова.

„Целта пред състезателите е да изпълнят планираните лични цели. Ще покажем най-доброто. Имаме амбиции за медали в 2 от категориите“, заяви Николай Михайлов.

В Братислава ще участват Калоян Ангелов, Александър Недев, Любомир Арсов, Габриела Томова, Тони Дончев, Мартин Паунов, Виктория Козарева, Алекс Йосифов и Виктория Стоянова.

 

тагове:
Георги Куситасев Завършва бакалавърска степен със специалност „Печатни комуникации“ в Университет за Библиотекознание и Информационни технологии – УНИБИТ. Магистърска степен „Журналистика и медии“ придобива във Факултета по журналистика към Софийския университет „Св. Св. Климент Охридски“. Започва журналистическата си кариера през 2013 година във вестник „Земя“ като стажант-репортер в спортния отдел, след което минава стаж и в най-стария български спортен сайт – ТОПСПОРТ. Следва първи досег с „малкия екран“ – стаж в Националната телевизия. От 2017 до 2019 г. работи в спортния отдел на ТВ+ като репортер, редактор и водещ на спортни новини и предаване. От 2019 година до днес пише статии за спортния сайт на „Инвеститор медия груп“ - Boec.bg, а от март 2021 до октомври 2022 година е част от екипа на телевизия АГРО ТВ. От октомври 2022 година е водещ на спортни емисии по Радио "Фокус" и спортен редактор в Агенция "Фокус".