Начало Карате Днес в 17:50 часа „Директно“ пренася зрителите на Bulgaria ON AIR в Шаолин

Днес в 17:50 часа „Директно“ пренася зрителите на Bulgaria ON AIR в Шаолин

Днес в 17:50 часа „Директно“ пренася зрителите на Bulgaria ON AIR в Шаолин
0

Днес, 23 януари, предаването „Директно“ ще се пренесе в древния китайски манастир Шаолин. Точно в 17:50 часа екипът на делничното предаване по Bulgaria ON AIR ще запознае зрителите с Ши Ян Джун – учител по Кунг Фу в манастира. В предаването повече по темата ще разкаже  Цветан Найденов, който тренира древното бойно изкуство не къде да е, а в самия манастир Шаолин, където през хилядолетната история на храма са се обучавали умели войни и мъдри монаси. Ши Ян Джун е шифу на Цветан.

„Шифу – така наричаме нашия майстор. Означава учител и баща“, споделя в интервюто Найденов. В Шаолин той прекарва два месеца, изпълнени с тренировки на тялото, духа и ума.

Много хора притежават много богатства. Това са материални неща, но духовно те са нещастни. Трябва да започваме от духовното, материалните и цивилизованите аспекти, да разберем повече душата си. Така нареченото култивиране на ума се нарича дзен“, каза специално за ефира на телевизия Bulgaria ON AIR висококвалифицираният шаолински монах-воин Ши Ян Джун.

Повече за древното изкуство, манастира и методите за достигане до просветление – не пропускайте да научите днес, 23 януари, в предаването „Директно“ от 17:50 часа по Bulgaria ON AIR.