Начало Интервюта Иван Команов пред Boec.BG: Провал не е когато паднеш, а когато откажеш да се изправиш

Иван Команов пред Boec.BG: Провал не е когато паднеш, а когато откажеш да се изправиш

Иван Команов пред Boec.BG: Провал не е когато паднеш, а когато откажеш да се изправиш
0

Представяме Ви това страхотно интервю с Иван Команов, който също е част от националния отбор по киокушин, който ще вземе участие на предстоящото KWU световно първенство в Русия тази седмица!

Boec.BG: Здравей, Иване. Ти си един от много харесваните бойци на българския киокушин. Правиш силно впечатление заедно с брат ти с изключителното възпитание и добро отношение към останалите бойци. Би ли разказал малко повече какво ви костваше през годините да се научите да се държите така и да дойде моментът, в който всеки дава теб и брат ти за пример?

Иван: Още от малки сме закърмени с добродетелите на карате киокушин. Баща ни винаги ни е учил на твърдост, упоритост и едновременно с това – на смиреност и уважение към отсрещния човек. Сега дойде и наш ред да предадем това на младото българско поколение.

Boec.BG: Какво е предимството, с което изпъкваш пред противниците си, и което за теб лично играе голяма роля?

Иван: Предварителната подготовка срещу всеки един и волята ми да ги победя.

Boec.BG: Ако има състезание, което не си спечелил, а много искаш – кое е то и защо?

Иван: Едно от нещата, на които те учи киокушин, е да не съжаляваш за минали събития. Със сигуност има състезания, които не съм печелил, но не съжалявам за тях. Защото всяка една битка ти дава много ценни знания и уроци, които можеш да използваш впоследствие.

Това, което искам сега, е да спечеля шампионска титла на Световното първенство в Русия. И тренирам усилено, за да достигна тази моя цел.

Boec.BG: Как преминава подготовката ти за предстоящото KWU световно първенство в Русия? Има ли нещо по-специално този път?

Иван: Всеки път на състезание се стараем да изненадаме противниците с нещо ново. Този път също работихме върху тактиката си и добавяме някои специфични качества и особености. Но предпочитам да не издавам повече – тези подробности ще ги запазим като изненада за самото състезание.

Boec.BG: След като свърши това състезание, какво те очаква, както като състезател, така и в личен план?

Иван: След състезанието започва период на възстановяване и подготовка за следващото първенство. Едновременно с това работя и върху това да развивам кариерата си като юрист, тъй като преди месец завърших право в Пловдивския университет.

Boec.BG: Какво ще пожелаеш на читателите на Boec.BG?

Иван: Провал не е когато паднеш, а когато откажеш да се изправиш. Не спирайте да следвате мечтите си и се изправяйте, след всеки удар.