Начало Карате Ивет Горанова от Белмекен: Мерките за безопасност са много строги

Ивет Горанова от Белмекен: Мерките за безопасност са много строги

Ивет Горанова от Белмекен: Мерките за безопасност са много строги
0

Най-добрата ни представителка в олимпийското карате Ивет Горанова разказа подробности от първите дни на лагера в Белмекен. От началото на седмицата елитни родни спортисти подновиха своята подготовка след двумесечна пауза заради пандемията и след разрешение на Министерство на здравеопазването и по предложение на Министерство на спорта.

„Мерките за безопасност тук на Белмекен са доста строги – разкрива Горанова в интервю за БНР. – Нямаме право да се храним заедно. Всеки е в самостоятелна стая. По време на тренировка трябва да спазваме метър и половина разстояние, но не знам как ще стане това. Може бе ще правим само техника без спаринг. Навсякъде носим маски. Не трябва да се здрависваме. Нямаме право да напускаме базата. Ако излезем трябва да  отново да минем през изследвания“, допълни бронзовата медалистка от световното първенство през 2018 година.“

Четирима каратеки бяха повикани на лагера на националнитя тим (мъже и жени) в олимпийското карате. Това са Ивет Горанова, Стефан Петков, Александра Стублева и Васил Ривов. Тимът е воден от треньора Ангел Ленков, кондиционния треньор Светослав Топузов и селекционера на националния отбор Борислав Иванов.

На Белмекен са националните отбори още на борба, бокс, джудо и плуване или общо 106 спортисти.