Начало Карате Ивет Горанова с ново признание

Ивет Горанова с ново признание

Ивет Горанова с ново признание
0

Олимпийската шампионка от Токио Ивет Горанова получи поредното си признание в последния месец. Златната ни медалистка в турнира по карате от Игрите в японската столица бе посочена за „Спортист на годината на община Плевен“. Тя е удостоена за четвърти път с тази награда, след като я печели през 2017, 2018 и 2019 г.

Любопитното е, че преди 8 години Горанова е на първо място в категорията „Перспективен състезател“ до 14 години, а през 2014-а оглавява категорията „Перспективен състезател“ до 18 години. Това показва постоянството, с което Ивет прогресира през годините.

При връчването на отличието кметът Георг Спартански се поклони на младата ни звезда в знак на уважение към постигнатите от нея успехи. Според него тя е достойна да бъде обявена и за „Спортист на годината“ на България.

През тази година постигнах най-високия връх в един спорт и това е несравнимо“, каза след награждаването си олимпийската шампионка. Тя добави, че в момента е в почивка и от януари ще започне с плановете за подготовка за предстоящите през 2022 г. европейско първенство и световни игри.

Нейният наставник – Ангел Ленков пък получи приза за „Треньор на годината“. На церемонията бяха връчени отличия за перспективни състезатели до 14 години като на първо място е класирана тенисистката Йоана Константинова. За отбор на годината бе обявен хандбален клуб „Полюс ТМ“ – юноши, старша възраст.