Начало Карате Ивет Горанова: Годината е повече от отлична

Ивет Горанова: Годината е повече от отлична

Ивет Горанова: Годината е повече от отлична
0

Ивет Горанова се завърна днес от Дубай. Олимпийската ни шампионка по карате при 55-килограмовите от Токио беляза най-успешната година в кариерата си, след като спечели и бронзов медал от Световното първенство. Пред камерата на bTV Горанова сподели, че е много доволна от целия сезон.

Годината е отлична, даже повече от отлична. Най-добрата година от началото на кариерата ми. Надявам се за напред да има още такива години. Сега ми предстои почивка, искам малко време за мен, да се възстановя от всички емоции и тренировки и да помисля добре, коя ще е новата ми цел”, каза при завръщането си 21-годишната Горанова.

Тя допълни, че не е разочарована от факта, че не успя да стигне до финала и на Световното първенство миналата седмица. „Щастливи и доволни сме от успеха. Въпреки че искахме златото, радваме се и на бронза. Това също е голям успех, все пак е от световно първенство. Искахме повече, но така се случиха нещата”, каза още Горанова.

ivet goranova
Снимка: Lap.bg

Относно онова, което не й е стигнало за място на финал, тя споделя: „В интерес на истината, след най-тежката среща с украинката, имах само 3 минути за мача с американката (от 1/4-финалите). Бях физически възстановена, но ми трябваше още малко време, за да се подготвя емоционално и тактически за самата съперничка. Това може би ми изигра лоша шега”, каза още родната звезда.

Нейният треньор Ангел Ленков също бе доволен от развоя на събитията. „Много силно състезание. Поздравявам не само Ивет, но и други двама състезатели – Васил Ривов, който се класира седми и Тодор Настев, който също бе близо да играе за медал”, каза специалистът и допълни, че най-трудно за Горанова е била мотивацията след големия успех и титлата в Токио.