Начало Карате Ивет Горанова отново посланик на Европейската седмица на спорта

Ивет Горанова отново посланик на Европейската седмица на спорта

Ивет Горанова отново посланик на Европейската седмица на спорта
0

Олимпийската шампионка по карате Ивет Горанова бе избрана за посланик на седмото издание на „Европейска седмица на спорта“ 2021. За втора поредна година тя прие поканата и отново ще бъде до участниците неотлъчно.

„Включих се в това събитие, защото това е един от най-добрите начини децата да се докоснат до всеки един спорт и да изберат своят. Аз избрах каратето, защото то не е само спорт, то е бойно изкуство, което те учи на дисциплина, уважение, изгражда характер и ти помага да се справяш с всички трудности в живота. Затова приветствам всички да спортуват“, споделя златната медалистка от Летните олимпийски игри в Токио 2020.

Въпреки младостта си, Горанова има сериозни успехи зад гърба си. Тя е шампион от Европейските игри в Минск през 2019 г. и бронзова медалистка от Световното първенство в Мадрид 2018 г., както и от Европейското първенство в Гуадалахара 2019 г.

„Благодарим ти, Ивет Горанова, че отново си посланик на Европейската седмица на спорта и така отдадено подкрепяш нашата мисия да насърчаваме физическата активност и спорта за всички! За нас е истинско удоволствие да работим с теб“, посочват организаторите.

Седмото издание на „Европейска седмица на спорта“ ще се проведе от 23-ти до 30-ти септември, а тази година е под мотото „Време е да бъдеш активен отново, нищо не може да те спре“.