Начало Карате В Плевен изпратиха подобаващо Горанова към Токио

В Плевен изпратиха подобаващо Горанова към Токио

В Плевен изпратиха подобаващо Горанова към Токио
0

Ивет Горанова бе изпратена подобаващо към Олимпийските игри в Токио. Кметът на Община Плевен Георг Спартански организира специална среща с носителката на квота в категория до 55 килограма в каратето, на която й пожела да се завърне с медал от японската столица. На срещата присъства и личният треньор на Ивет – Ангел Ленков, Русалин Русалинов, вицепрезидент на Българската национална федерация по карате, както и кондиционният треньор на плевенчанката Светослав Топузов.

Младата спортистка сподели за трудностите, с които се е преборила и дългия път до завоюване на квотата, а треньорът й подчерта, че тя е една от десетте най-добри в света в категорията си и изрази убеденост, че ще се върнат с олимпийски медал.

Спартански благодари на Горанова за радостта и гордостта, която е донесла на съгражданите си и подчерта, че тя неслучайно е трикратен носител на званието „Спортист на Плевен“. Той напомни за възможността по Наредба 33 за финансово подпомагане на спортните клубове, глава Пета, чл. 22 и 23, състезатели, завоювали квота за предстоящи Олимпийски игри, да бъдат подпомогнати с до 15 000 лв. годишно от общинския бюджет. Кметът връчи на Ивет и на треньора й Ангел Ленков комплект изображения на знакови за Плевен места с пожелание за късмет и успех.