Начало Карате Ивет Горанова: Златото е наше!

Ивет Горанова: Златото е наше!

Ивет Горанова: Златото е наше!
0

Ивет Горанова е пределно мотивирана да довърши работата си, след като се класира на полуфинал в Токио 2020.

Националната състезателка по олимпийско карате показа великолепна игра на най-големия спортен форум на планетата.

След 3 категорични победи завърши на първо място в група „А“ и си гарантира медал в категория до 55 кг. в дисциплина кумите.

„Все още не е време за приказки и коментари, не сме си свършили работата докрай, но златото е наше!“, започна уверено пред БНТ, в типичния си стил плевенчанката Ивет Горанова.

„Имам сили за още колкото искате срещи, играла съм и по повече в един ден. Не е проблем за мен, пък и мотивацията ми е огромна – няма какво да ме спре!“

„Все още не знам коя ще ми е съперничка, но нямам прекалено голям респект към нито една. Не се притеснявам от никой“, добави Горанова след третата си победа в Токио.

Горанова осигури четвърти медал за България на Игрите след среброто на състезателката по спортна стрелба Антоанета Костадинова на 10 метра пистолет, бронза на Тайбе Юсеин при 62-килограмовите в женската борба и Стойка Кръстева, която е финалистка в турнира по бокс в категория до 51 килограма.

Така три от четирите отличия до момента са в бойните спортове.

Снимки: Lap.bg и БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Красиан Митев Красиан Митев е роден на 25.06.1995 година в град София. Учи Право в Софийски университет "Св. Климент Охридски". Работи като редактор в сайта Sportnamasa.com от февруари до юли месец 2017 година. От септември месец 2017 година е част от първия български спортен сайт Topsport.bg. В началото на октомври месец 2018 година започва работа в популярния портал за бойни спортове - Boec.BG, а и за международната му версия Boec.COM.