Начало Борба Пето място за Георги Вангелов при дебюта му на Олимпийски игри

Пето място за Георги Вангелов при дебюта му на Олимпийски игри

Пето място за Георги Вангелов при дебюта му на Олимпийски игри
0

Единственият представител на България в свободната борба при мъжете – Георги Вангелов, не успя да се окичи с бронзов медал при дебюта си на Летни олимпийски игри. 28-годишният ни национал загуби с 1:5 от Нурислам Санаев от Казахстан и така завършва на пето място в крайното класиране при 57-килограмовите.

Нашенецът започна по-агресивно срещата и пръв опита атака, но казакът успя да прибере левия си крак и не допусна влизане. Последваха минути на дебнене, които завършиха с леко пресилено предупреждение за пасивност за Георги, в което той не успя да запише точка и така пръв на таблото светна Санаев.

БОК, Костадин Андонов, StartPhoto

Нурислам успя да се оттегли на почвиката с преднина от 3:0, след като в самия край на първия период успя да пробие защитата на Георги и да запише нови две точки.

Втората част не започна добре за нашенеца, който допусна нова успешна атака на противника, който поведе с 5:0. До края на частта Нурислам показа отлична защита, а единствената точка за родния борец дойде след наказание на казака.

Вангелов стигна до директния спор за бронза, след като по-рано през деня победи с технически туш Оскар Урбано от Колумбия. Четвъртък все още може да донесе бронзов медал на България от борбата, стига Евелина Николова да спечели схватката си за третото място по-късно.

Така последните медали от Олимпийски игри за свободняците ни си остават бронзовите отличия на Радослав Великов и Кирил Терзиев от Игрите в Пекин през 2008-ма.

Снимка: БОК, Костадин Андонов, StartPhoto