Начало Борба Индиец даде шанс на Вангелов за бронз в Токио
0

Индиец даде шанс на Вангелов за бронз в Токио

Индиец даде шанс на Вангелов за бронз в Токио
0

Георги Вангелов остана в битката за бронзово отличие от турнира по борба на Олимпийските игри в Токио. Единственият ни представител в свободния стил бе изтеглен на репешаж в категория до 57 килограма. Това стана благодарение класирането на финал на индиеца Кумар Рави.

Шампионът на Азия спря българина на 1/4-финалите, след като го победи с технически туш с 14:4 точки. В последствие обаче Рави успя да стигне до мач за златното отличие, побеждавайки на полуфиналите Нурислам Санайев от Казахстан. Първоначално бе обявено, че Рави губи със 7:9 точки. Последва обаче обрат, като индиецът бе провъзгласен за победител, при това с туш, и този развой на събитията позволи на Георги Вангелов да съхрани шансовете си за медал в Токио.

БОК, Костадин Андонов

За целта в четвъртък от 5 часа сутринта националът ни ще се изправи в първи мач по пътя към бронза срещу Оскар Урбано. Представителят на Колумбия е четвърти от младежките Олимпийски игри в Нанджин 2014. В случай че се справи с този противник, Вангелов ще се класира за малкия финал, където ще го очаква Санайев. Въпросната среща за бронза е от 13:30 часа.