Начало Карате Карате клуб „Цанев“ с 11-та поредна национална купа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Карате клуб „Цанев“ с 11-та поредна национална купа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Карате клуб „Цанев“ с 11-та поредна национална купа  (ВИДЕО+СНИМКИ)
0

Каратистите на клуб „Цанев“ отново доказаха, че са номер 1 в България. Отборът триумфира с първото място на Националната купа за всички възрасти в олимпийското карате. Състезанието се проведе през уикенда (2-3 октомври) в „ОЗК Арена Русе“ в Русе. 430 каратеки от 27 клуба на Българска национална федерация карате взеха участие в дисциплините ката и кумите – индивидуално и отборно.

Клуб „Цанев“ спечели отборната надпревара със своите 56 отличия – 20 златни, 16 сребърни и 20 бронзови отличия. Така тимът, воден от Николай Цанев, задържа лидерското място за 11-та поредна година.

„Независимо от всичко, което ни се случва, всички неправди, които ни заобикалят в ежедневието, ние успяхме отново да се справим – коментира Николай Цанев след успеха . – Затова бих искал да благодаря на всички, които се бориха рамо до рамо, на всички, които вярваха в успеха и в идеята на СК „Цанев“. Днес вече всичко е отминало и нашите цели са нови, нашата работа започва отначало.“

Със сребърните медали в отборното класиране се окичиха от клуб „Шурикен“, след като стигнаха също до впечатляващите 45 медала – 17 златни, 11 сребърни и 17 бронзови. Бронзът отиде при клуб „Самурай“, който излъчи 31 призьори – 15 първи, 9 втори и 13 трети места.

В топ 5 влязоха още „Петромакс“ (8 златни, 9 сребърни и 9 бронзови медала) и „Ронин 11“ (7 златни, 2 сребърни и 5 бронзови).

Състезанието бе под патронажа на кмета на град Русе Пенчо Милков и съдействието на Община Русе. Специални гости бяха Октавиан Амзулеску и Кристиан Богза – президент и вицепрезидент на Румънската Карате Федерация, както и членове на ръководството на БНФК – президентът Алексей Петров, вицепрезидентът Русалин Русалинов и генералният секретар Борис Николов.

Участие в Националната купа взе и олимпийската шампионка Ивет Горанова. Присъствието ѝ в Русе бе голяма мотивация за всички останали каратеки. Гордостта на българското карате беше център на внимание от малки и големи каратеки, а на откриването на състезанието в събота й беше връчен официално сертификат за 2 Дан. Тя защити степента месец след олимпийската титла в Токио на традиционния международен летен лагер в Кранево.