Начало Кикбокс и муай тай „Шуменска крепост” с отборната купа на държавното по кикбокс в стил лоу кик

„Шуменска крепост” с отборната купа на държавното по кикбокс в стил лоу кик

„Шуменска крепост” с отборната купа на държавното по кикбокс в стил лоу кик
0

Отборната купа от Държавното първенство по кикбокс в стил лоу кик бе заслужена от клуб „Шуменска крепост“. Тимът воден от Галин Методиев спечели 10 златни, 5 сребърни и 5 бронзови отличия.

В надпреварата се впуснаха 244 кикбоксьори от 42 клуба от страната. Това бе първо състезание в новата многофункционална спортна зала в район „Владислав Варненчик“ във Варна, а също така е последна проверка за състезателите в стил лоу кик, които ще представят България на предстоящите Световно и Европейско първенства.

На един ринг в последния ден се изиграха 60 финала във всичките шест възрастови групи от деца 9-10 години до мъже и жени.

Втори в отборното класиране станаха представителите на „Боил“ (Варна) с треньор Красимир Кирилов. След изключително оспорвани битки на ринга варненският клуб се нареди на призовата позиция със спечелени 6 златни, 3 сребърни и 6 бронзови отличия.

Медалистите на „Вокил“

На почетното трето  място се класира спортен клуб „Вокил“ с треньор Петър Петров. Домакинът на това състезание стигна до 5 първи, 2 втори и 2 трети места.

Българска конфедерация по кикбокс и муай тай раздаде и индивидуални награди. За „Най-техничен състезател при 9-10 годишните“ стана Георги Димов, син на председателят на централата Галин Димов.

Виктор Ненков от спортен клуб „Вокил”, който стана победител във възраст 13-14 г., стил лоу кик, бе обявен за „Най-техничен състезател“ на целия шампионат. Купа за „най-добър съдия“ на ринга получи Марио Иванов, а неговия колега Радослав Петров бе отличен за „най-добър страничен рефер“.

След 10 годишно отсъствие от залата и ринга Снежанка Димитрова, която е световната шампионка по кикбокс от 1993 г. в Будапеща (Унгария), европейска при професионалистите от същата година и заслужил майстор на спорта, се завърна в семейството на бойния спорт и взе съдийски лиценз. Във Варна тя получи своята съдийска карта заедно с още десет други съдии, които успешно положиха своя практически изпит.

Следващите събития за родните кикбоксьори са двете най-важни международни състезания за годината – Световното първенство за мъже и жени (15-25 октомври) в Йесоло, Италия, и Европейското първенство за кадети в Будва, Черна гора през месец ноември.

„На световното ще се представим с около 30 национални състезатели, докато при по-малките в Будва ще сме с по-многоброен състав. От мъжете и жените очаквам поне три сигурни медала, защото отиваме с трима много силни титуляри. Това са Борислав Радулов, който е действащ световен шампион в татами стиловете от 2019 г. и вторите от световно Димитър Пенчев и Доброслав Радев”, заяви председателя на БККМТ Галин Димов. 

Съдийският състав на Държавното първенство