Начало Кикбокс и муай тай Три титли на фул контакт за ABC FIGHT CLUB

Три титли на фул контакт за ABC FIGHT CLUB

Три титли на фул контакт за ABC FIGHT CLUB
0

Три първи и едно второ място спечелиха състезателите на столичния ABC FIGHT CLUB от Държавното първенство по кикбокс в стил фул контакт. Надпреварата е част от календара на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай и се проведе в зала „Олимпиада” в град Каварна (4-6 септември 2020 г.)

При жените Александра Димитрова стана първа, като се наложи убедително на финала над съперничката си. При юношите старша възраст първо място спечели Алек Панайотов в категорията до 86 кг, а при юношите младша възраст – Петър Димитров в категорията до 60 кг. Със силна игра Николай Симеонов спечели второто място в категорията до 71 кг при юношите старша възраст. Всички участници са дебютанти на подобно състезание и са на възраст между 16 и 19 години.

Зад успеха на състезанието стоят целенасочени тренировки в седмиците преди Държавното първенство, участие в спортен лагер, както и няколко години последователна работа на треньори и състезатели по методиката, утвърдена в ABC FIGHT CLUB, посочват от клуба.

„Участниците на Държавното първенство бяха технически и физически добре подготвени, което им позволи да изиграят срещите си и да постигнат победи – коментира Красимир Гергинов, основател и старши треньор в клуба. – Тази година подготовката и състезанията са предизвикателство и за състезатели и за треньори. През извънредното положение имаше месеци, в които спортните зали бяха затворени, след това започнахме тренировки на открито, после отново в зала. И преди държавните първенства младежите и девойките тренираха специфична работа за съответните стилове, което в крайна сметка доведе до добрите резултати. Условията бяха по-сложни, но в крайна сметка те са такива и за всички останали клубове и състезатели”, допълни още Гергинов.

Остави твоят коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.