Начало Кикбокс и муай тай Кикбоксьори от 21 клуба в спор за медалите на Държавното на татами

Кикбоксьори от 21 клуба в спор за медалите на Държавното на татами

Кикбоксьори от 21 клуба в спор за медалите на Държавното на татами
0

Рекордни заявки отново бяха подадени за предстоящото Държавно първенство по кикбокс в Панагюрище (14-16 май). Историческият град ще приеме за първи път състезание от календара на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай, а домакин е местния клуб „Оптикс“.

За първи път тази година двубоите ще се играят във всички стилове на татами – пойнтфайтинг, киклайт контакт и лайт контакт във всички възрастови групи. За тях са подадени рекордните 664 заявки, като ще има 328 състезатели от 21 клуба от страната.

Държавното първенство в Панагюрище ще се отличи и с първото по рода си отборно състезание по пойнтфайтинг.

„Надяваме се да оставим добро впечатление като домакини и да се справим, но основната част по организацията е на раменете на централата“, коментира старши треньорът на СК „Оптикс“ Здравко Еров.

СК „Оптикс“, който е създаден преди три години и половина, ще участват с 18 свои състезатели във всяка една възраст – деца, юноши и мъже.

„Предпочитаме татами дисциплините, тъй като са по-близки и до другия спорт, с който се занимават повечето в клуба, а именно таекуондо“, добавя Еров и признава, че в последните години има голям интерес към кикбокс като спорт.

Държавното първенство по кикбокс стартира в петък с кантар от 12:00 часа, а двубоите са в събота с начало 09:00 ч.