Начало Карате Карате клуб от Асеновград отбеляза 10 години с повишаване на степени

Карате клуб от Асеновград отбеляза 10 години с повишаване на степени

Карате клуб от Асеновград отбеляза 10 години с повишаване на степени
0

Клуб „Хамон”от град Асеновград отбеляза своята 10-та годишнина в духа на шинкиокушинкай като проведе технически изпит за повишаване на степени в групата си за деца до 12 г. Възпитаниците на клуба защитиха своите колани пред ръководството на Федерация българско карате шинкиокушин. Децата бяха наблюдавани и оценявани от шихан Георги Попов – технически директор на федерацията, шихан Валери Димитров – 19-кратен европейски шампион и 3 пъти световен шампион, шихан Петър Магеранов – зам.-председател на Управителния съвет на федерацията, и главния секретар Дима Янева.

„Нашите каратеки имат силен характер и тренират упорито, въпреки наложените ограничения за спорта. Вълнуват се и очакват с нетърпение да започне и състезателният календар след този изпит, за да докажат своите възможности и боен дух”, сподели треньорът на клуба сенсей Илхан Наимов. По повод празничната годишнина той благодари на ръководството на федерацията за подкрепата през годините и пожела на всички трениращи успешен спортен сезон.

„Десет години вървим по пътя на бойния дух, изучаваме техниките на японското изкуство и не спираме да усъвършенстваме сетивата и умовете си, продължаваме да бъдем достойни и отговорни хора и граждани”, допълни още сенсей Наимов.

Клуб „Хамон” е създаден през 2011 г. в Асеновград и в него тренират хора. От тогава насам състезателите му са донесли 145 златни медала, 166 сребърни и 272 бронзови. Или общо 583 класирания на каратеките от „Хамон” на призовата стълба. Единственият към този момент в България носител на европейска златна титла по ката е на Георги Терзиев, който през 2014 г. спечели 1-во място при кадетите в Литва.

„Клубът е доказал, че има сериозни състезатели. Пожелавам им да продължават напред, да тренират със сърце и душа и да представят достойно името на своя клуб и град”, бяха думите на шихан Попов.

В края на месец февруари предстои първото за годината национално първенство в Севлиево за мъже и жени, юноши и девойки, в което каратеките на  „Хамон” ще вземат участие.