Начало Карате Съдийска тесла за Валери Димитров на Световното по карате (СНИМКИ)

Съдийска тесла за Валери Димитров на Световното по карате (СНИМКИ)

Съдийска тесла за Валери Димитров на Световното по карате (СНИМКИ)
0

Мирослав Милев също отпадна след спорно съдийство.

България бе жестоко порязана на вече приключилото 12-то Световно първенство по карате шинкиокушин за мъже и жени в абсолютна категория, което се проведе в Токио, Япония. България бе представена от четирима каратистив турнира: Валери Димитров, Иванка Делева, Мирослав Милев и Тодор Тодоров.

Най-тежко бе за Валери Димитров. Националът ни започна с победа с „ипон“ над представител на САЩ. Последва нов успех, този път над Фран Лукшич от Хърватия с „вадзари“. Нова победа с „вадзари“ Димитров постигна над представителя на домакините Казуфуми Шимамото, като инерцията му продължи. Той елиминира и друг японец – Кембу Ирики, за да стигне полуфиналите. Там националът ни отпадна от поляка Мазур след съдийско решение. В битката за бронза, Димитров отново загуби (3:2 съдийски гласа), не и без помощта на арбитрите, с което се нареди на 4-то място.

Световната титла и при мъжете и при жените отиде в представител на домакините.

Мирослав Милев също бе сериозно ощетен от съдиите. Той стартира убедително. надделявайки над Джеферсон Мартинс от Бразилия след страхотен „ипон“. Във втората среща, след необяснимо съдийско решение, Милев загуби с 3:2 съдийски гласа от Едгард Сечински от Литва и така приключи участие в надпреварата.

Иванка Делева премина през първи кръг с „вадзари“, но във втората си среща тя отпадна от японката Юи Кикукава, която впоследствие се класира четвърта.

Тодор Тодоров загуби още в първи кръг в редовното време от руснака Дмитрий Соловьов.

След първенството WKO борда проведе общо събрание, на което бяха присъдени 6-ти дан на шихан Георги Попов и 5-ти дан на шихан Петър Магеранов.

Националният отбор по карате шинкиокушин се пробира у нас на 15 ноември в 8.35 часа на Терминал 2 на летище „София“.

Източник: plovdiv24.bg