Начало Други Каратисти са най-добри в Национална спортна академия за 2018 г.

Каратисти са най-добри в Национална спортна академия за 2018 г.

Каратисти са най-добри в Национална спортна академия за 2018 г.
0

Голямо признание за българското шотокан карате. Представители на този боен спорт бяха определени за „Спортист на 2018 г.“ и за „Треньор на годината“ на Национална спорта академия „Васил Левски“. Номер едно сред състезателите е бронзовият медалист от Световното първенство по шотокан карате-до и световен шампион отборно Павлин Дишев. При треньорите бе отличен неговият наставник – гл. ас. Радослав Пенов, който е преподавател по карате към катедра „Борба и джудо“.

Първото място при параспортистите зае сребърният медалист от световното първенство по тенис на маса за хора с увреждания Денислав Коджабашев.

Сред останалите отличени елитни състезатели бяха още световната и европейска шампиона по борба Тайбе Юсеин, ансамбълът по художествена гимнастика, Невяна Владинова, официалният претендент за световната титла по бокс Кубрат Пулев и шампионът в първия маратон по плуване в ледените води на Антарктида Петър Стойчев.

В церемонията участва министърът на младежта и спорта Красен Кралев, ректора на Академията проф. Пенчо Гешев, зам.-министърът на младежта и спорта доц. Стоян Андонов, председателят на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта Славчо Атанасов, заместник-кметът на Столична община Тодор Чобанов, кметът и зам.-кметът на район Студентски Димитър Дилчев и Велина Белева-Влахова, зам.-председателят на БОК Йорданка Благоева, председателят на НПСС Яна Вангелова и множество ръководители на спортни федерации.

Снимки: LAP.bg