Начало Други Радослав Пенов е треньор на годината в бойните спортове

Радослав Пенов е треньор на годината в бойните спортове

Радослав Пенов е треньор на годината в бойните спортове
0

Радослав Пенов спечели наградата „Златен пояс“ в категория „Най-добър треньор за 2019 г.“

Пенов изведе спортен клуб „Файтърс-НСА“ до комплексен шампион на България по Карате Шотокан за 2019 г. Неговият отбор от самото си създаване е номер едно по медали в дисциплината кумите, а състезателите му са гръбнака на националния отбор по карате.

Пенов провежда множество технически семинари в страната и чужбина, а наскоро бе обявен и за „Най-добър треньор за 2019 г.“ на Национална спортна академия „Васил Левски“, където през последните 10 години е главен асистент към катедра „Борба и Джудо“. Там той провежда обучение в Бакалавърска програма редовно и задочно обучение и в центъра за следдипломна квалификация  на студенти със специалност „Треньор по Карате“. Голяма част от треньорите в България от всички карате федерации  са минали обучение при него като преподавател в НСА.

Автор на множество научни статии за биомеханика и биохимия в карате, както и въпроси свързани с техниката, тактиката и методиката в карате. Автор на тестовете за прием и преминаване от клас в клас на спортните училища в България. Автор на първия терминологичен речник за карате в България.

Наградата му бе връчена от двукратния олимпийски шампион по борба Армен Назарян.